Zalia Firdina

Bismillahir Rahmaanir Rahiim

Bismillahir Rahmaanir Rahiim

Cleopatra Stratan - Ghita


video

Suke tengok video ni, comelkan....hii.hii


Masa ibu p ambik Firdina hari jumaat lepas renti(ni ayat yg selalu diguna oleh kak Juma) jap kt MAMPU( opis lama ibu) lagi pun tak jauh bersebelahan je ngan tempat ibu hantar Firdina... masa tu jugaklah ibu tahu yg pada malam tu malam suara emas MAMPU, kebetulan pulak kwn ibu menyertai pertandingan malam suara emas tak lain tak bukan si Iny yg sememangnya terkenal ngan kete pink kaler tu... rajin betul si Iny make up kete dier tu.. tapi cantik. So disebabkan dier kawan ibu dan lagu yg dier nyanyi pun lagu CT (bardasila) maka tak lepas peluanglah mesti ibu nak tengok....( peminat setia CT dgr lagu pn jadilah)



Sampai kt Auditorium B1, Wah wahhhh.. ramainyer makhluk2 so nak parking kat ner ni ar...coz ramai sangat yg turut hadir nak tak nak terpaksalah papa parking jugak kat bawah jauh pun tak pe... Iny punya pasal (lagu CT beb tentulah kena tengok) walaupun bkn CT yg ori....haaa..haa sampai kt odi, macam biasalah MAMPU ni makan memang tak habis2 so kena makan dulu(kaya-raya MAMPU nie).. so 1 pinggan konsyi 3 (ibu, papa & adik) banyak gak anak ibu makan.. sedap ye dik.... ok makan2.

Rindu gak kwn2 kt MAMPU tu... sayang semua, nilah padah org yg jiwa sensitif cam ibu ni...rasa nyesal lak tukar tapi tak per... len kali tukar lagi.. haaa...haaa.(suka hati ibu jer nk tukar2) berbalik citer si Iny tu.. tut..tut dia datang, bukan main comel lagi lip lap lip lap bajunyer....mcm pengantin... tapi ada lg yg cantik bajunyer cam nak masuk juaralagu jer... kak Norimah dgn bajunyer yg mcm ala-ala ayam belanda wow cantik..berbulu2

Bermulalah episod pertandingan.. apa lagi Firdina pun macam2 ragamlah.. tp baik sikitlah tak nangis, sayang anak ibu.... tapi punyalah lambatnya nak tunggu turn si Iny ni... Firdina pn dah cam ngantuk dah.... last-last peserta ke-4 ibu kuar duk kt luar firdina bising sgt isyarat nak tido.. tp ibu tetap nak tunggu Iny nyanyi gak... tut..tup tibalah peserta ke-5( giliran si Iny)

Lampu di padamkn naiklah si Iny dgn lilin kt pentas.. woww.. memang kreatif tul lah Iny ni... terkejut gak lah ibu... memang best suara dier ala-ala CT gitu.... memang tak sangka.. tulah kata orang jgn pandang dan menilai orang tu pada luaran semata-mata. Tahniah coz mendapat tempat ke-2 malam Suara Emas tu.. Tahun depan cuba lagi untuk tempat pertama.

Sejurus tamat jer nyayian Iny, trus Ibu balik... Firdina dah lentok tido dah kat bahu ibu nie, so tak dapatlah nk tengok peserta2 yg lain.


tetap menawan walaupun tak sihat...


Firdina & Cheq Ayu (kwn hubby), memang suka orang tengok dia yang menarik perhatian orang anak ibu ni tak de rambut, jumpa sapa2 pn mesti ayat yg pertama kuar dari mulut diaorang kenapa x de rambut entahlah ibu pn tak tau kenapa... may b lum masanya lagi kot.. ibu pn teringin jgk nak beli reben2 yg lawa2 kat pasaraya tu tapi hajat lum kesampaian lagi.. sabor & tunggu je ler..