Zalia Firdina

Bismillahir Rahmaanir Rahiim

Bismillahir Rahmaanir Rahiim

Photoshoot D Pullman Hotel


Ingat lagi x pasal Top 10 Contest by Hannah Talent tu? hadiahnya free Photoshoot..tp hari tu ibu terlepas untuk photosoot tu, ingatkan dh terlepas peluang tp alhamdullilah dpt sms dari hannah talent tu suh pergi, so kali ni ibu x nak terlepas peluang lagi.. bukan senang untuk make up mcm artis ni melainkan hari perkahwinan jer, so kali ni Hannah Talent ni buat Photosoot d Pullman Hotel, Putrajaya.. bila tanya hubby blh x nak pergi, terus dapat green light.. wahh dapat restu org kata gitu.. nasib baik hubby x busy hari tu...


So semalam ibu bersama2 papa, adik & Adam ke sana untuk sesi photosoot tu, tiba di Pullman Hotel tu, tercari2 kat manalah diaorg berkumpul, pusing banyak kali tempat yg sama jer.. gurd kt situ pun cam dh pening tengok kereta yg sama jer lalu lalang kt situ.. ibu ingat mcm nak balik jer.. tp papa kata dah datang so teruskan jelah... mudah sangat putus asa.. so papa kata tunggu dulu dlm kereta nanti papa p tanya org ...( nak harapkan ibu p tanya asyik alaaa malulah papa) anak ibu ni dah mula melangkah kaki nak turun... nanti jap tunggu papa dulu... Ok papa kata terus naik ke bilik, ibu takut juga time tu (ibu pk yg bukan2 time tu..waaaaaaa.. selamat pergi bersama papa ) entah ibu ni mula pk yg bukan2.


sampai kt bilik tu tengok pintu dah terbukak tapi cam takut nak masuk.. papa tekan loceng, ibu tanya yg ni photoshoot by hannah talent ker.. owwh yer silakan masuk, sambil kitaorg bersalaman, yg ni kak RUSSALLIA ker yer saya kata ibu, so ibu just tunggu untuk di make dulu.. tengok ada yg tercari2 padanan yg sesuai untuk baju, yg duk make up, yg duk busy jawab tepon, mcm2 lagi lah ragam..... masing2 semua nak cepat... pening ibu, ibu pn x tau nak cakap apa time tu just diam seribu bahasa jer time tu.... tungu punya tunggu tiba giliran ibu untuk disolekan.. selesai disolekan..... punyalah lama nak make-up mata sahaja.... ya Allah mcm ni ker dunia artis... sib baik ibu tak jadi artis.....


tiba masa untuk sesi pemilihan baju, tp sebelum datang Hannah dh bagitau 1 baju jer yg d sponser yg 2 lagi bawak sendiri ... ibu dah bawak 3 baju time photoshoot tu... so ibu pakai baju sendiri jer lagi pun x de shawl yg sesuai dgn baju tu.. time ni papa p makan dgn adik & Adam ( x ajak ibu pun...perut ibu pun lapar juga ni) untuk baju yg pertama ibu bergambar kt atas tu jer... x ke outdoor, mungkin baju ke-2 kot kat Outdoor tapi x jugak, sehinggalah baju ke-3 pn masih photoshoot kat atas... ibu pun x de idea nk posing mcm mana lagi.... nasib baik jurugambar tu sporting.... banyak yg dia ajar ibu..... sambil di perhatikan oleh papa, tp time tu adik dh nangis2 dah nak dukung dgn ibu... ..........


Ok selesai sudah sesi tu, penat pun ada.. perut pn dh bunyi semacam jer... lapar ni papa..... papa tunjuk apa yg papa & Adam makan kt pullman hotel tu.. wahhh bestnyer papa... siap ambik gambar x tahan hanya nak jeleskan ibu...
wahh... bestnya perut lapor benor ni....
berbalik pasal citer photoshoot tu... dah selesai so disebabkan ibu x leh photoshoot kt outdoor sebelum pulang sempat lagi ibu & papa snap gambar2 kt situ, nasib baik ada Adam dapat juga jadi jurugambar kami, cantik permandangan kt situ... tp x banyak blh ambik coz bateri camera dh habis... tentu ada yg nak tengok gambar2 tersebut kan? len kali ibu upload kt sini yer.. jgn lupa terjah tau, tengok perbezaan ibu setelah di make-up yg terlalu over bagi ibu...he..hee, mcm hantu daaaa...

Tq


haaaaa......selesai sudah packing.. tgh hari nanti ibu nak p sekolah adik nak kasi sevinier kat cikgu2 yg selama ni banyak berjasa dgn ibu menjaga anak ibu yg memang terkenal dgn lasaknya... terima kasih kepada cikgu yg sabar melayan karenah anak ibu ni Damia Firdina terutamanya cikgu Ina(mama angkat Dina) dan Aza... mereka ni selalu je suka usik ibu, kadang2 tu ibu pun dh jadi cam budak2 duk layan sama mereka... selalu je ibu di beri gelaran gedik oleh mereka.. tp ibu x kisah mereka tu dh mcm adik beradik ibu... x terguris apa dek kata mereka... so semalam mama angkat Dina tu cikgu Ina memujuk ibu supaya kekalkan Dina kt taska tu, dia kata ibu saja nak pisahkan Dina dgn mereka, ibu nampak sayang betul mereka kt Dina ni... tp demi masa depan adik Oiiii.. akak terpaksa antar Dina kt sekolah tu.. untuk yg terbaik, biar dia berdikari... dan belajar. x moh manja2...

hujung minggu ni ibu nak antar Dina balik kampung, so terpaksa berjauhan sekejap dgn Dina, rasanya kakak Jihan x kisah kot.. bukan lama sekejap je untuk Dina menumpang kasih papatuk & mamatuk sementara ibu ada kerja, ibu pn sedih jugak nak berjauhan dgn Dina, x pernah berjauhan selama ni.. ingat dulu masa ibu p kursus Induksi Umum 10 hari lebih kurang gitu, terpaksa ibu hantar Dina kt kampung, rasanya menagis x berlagu dibuatnya... bila masuk bilik jer ibu nak nangis ingatkan Dina, nak cll tp ibu takut.. bukan apa ibu ni kalau nangis macam budak kecik so malu pulak dgn mamatok.. nanti apa pulak mereka pk ibu ni..so ibu terpaksa menahan rindu ni, sehingga hari terakhir kursus, ibu terpaksa jugak cll dh memang x blh menahan rindu lagi kt Dina terus ibu cll... elo mama Dina ada... ada dia demye(demam) ya Allah, time tu ibu mula nk sedih dh.. terus nangis mcm budak kecik... Hello adik.. ibu ni, sayang ibu ni..... hello adik ibu ni...(tu je perkataan yg kuar dari mulut ibu time tu dh memang sebak sangat )adik buat apa tu.... igt ibu x.... grrrrrr.. ibu dgr melalu tepon.. lg sebak ibu .. last dgr Dina nangis, may b sakit badan kot Demam... hanya setakat itu perbualan kami...... sampai umah putrajaya.. ada sesuatu yg x sedap di dengar citer papa.... so time tu jugak kitaorg booking flight balik kampung.... malam baru sampai umah mamatok.... mungkin diaorg penat kot duk jaga Dina.... x pelah ibu pun dh selamat balik dr kursus.... sehinggalah hari ini ibu & Dina x pernah berpisah.... kemana ibu pergi Dina selalu ada disisi... kalau terlewat pulang di opislah Dina berada... tp itu dulu... skrg ibu terpaksa sekali lagi mintak bantuannya... nak suh papa jaga..almakllumlah selalu je sibuk... kali ni pun ibu terpaksa ye sayang.... duk baik2 kt sana nanti dgr kata mamatok & papatok... nk main pape kongsi yer syg.... skrg ni pun ibu selalu je ajar adik apa2 benda sekali pun kongsi..... itu sebab kt PERMATA tu menjadi pilhan ibu...

Akhir kata terima kasih untuk cikgu2 yg menyayangi Dina cam anak/adik sendiri.... memang susah nk dapat pengasuh zaman sekarang yg baik dan ikhlas.

Rindu Saat2 ini...




Rindu saat2 ni.. kawan2 satu kepala, blh nak share pape pun.. hidup pun x rasa sunyi cam sekarang.. ibu pun nampak comel je time ni kan? (Wah ada masa lg nak prasan ibu ni)pipi pun nampak penuh je x cengkung cam skrg ni.. hidup happy je time ni, memang rasa bermakna hidup, masa tu dah lupa yg diri tengah pnant beberapa minggu.. tp ada masa lagi nak p main boling.. tp skrg masa tersebut berlalu cam tu jer.. kwn2 pun dah ikut haluan masing2.. x de lagi khabar rindu dari mereka, facebook lak asyik webmarshal je kuar bila nak bukakkt opis ni... so kt umah pulak x de masa nak bukak.. kalau ada msa pun kena tunggu si manja ibu tu tido dulu.. ala..... nampak gayanya ibu pun turut sama tertido.... so x blh nak ikuti perkembangan kwn2 ni... rasa rindu nk kuar dgn kawan2 dpt share pape pun... tp skrg ni telan & tanggung sorang2.. so badan yg merana hati pun sengsara... kalau anak ibu ni x de lagi hidup ibu rasa sunyi.. so ibu nak pastikan adik membesar dgn penuh kasih sayang.... so kelak kita blh jadi kawan... entah apa ibu melalut ni... ibu sakit sgt skrg ni... badan lemah je.. sejuk dan sengal2 badan..kepala pun asyik sakit & denyut2.. batuk2 tapi still blh berjalan & kerja hantar adik p school, bila org tengok ibu nampak sihat je? tp sebenarnya ibu sakit sgt badan ni.. akak kt opis ni plak jadi mangsa ibu suh urut badan... kesian papa kalau beli makanan ibu x makan.. bukan nk membazir tp ibu rasa x lapar kalau ibu makan pun just telan tanpa ada nafsu makan pun... semua rasa tawar je.. tp ibu tetap p opis walau badan lemah cam ni... ada masa gelak tawa gak dgn kwn2... tp x over cam slalu.. coz ibu memang x larat lagi nak melangkah kaki bila ke opis.. apa yg perlu ibu ingat & ia menjadi semangat ibu tuk ker opis... Tanggungjawab sbg seorang ibu.. ibu masih ada Dina.. yg semakin hari makin membesar.. so banyak benda yg perlu ibu turuti..... kalau poket kosong susah jugak... pada mereka yg x bekerja tu anda adalah seorang yg bertuah... dapat membesar sendiri anak anda tanpa perlu bersusah payah berkejar2 ke opis untuk punch... kalau nak diceritakan sampai esk pun x habis... ibu pn dah x larat dah nak menaip ni... badan memang sakit ni... aduiiii.....

"Cutest Baby with Blanket Contest"



Damia Firdina Abdullah Faisal
1 tahun 5 bulan

This time it's brought to you by MOBS & Kedai Gambar KamiHere's the simple rules...
1. Be a follower of MOBS & Kedai Gambar Kami

2. Add both blogs to your blogroll list MOBS & Kedai Gambar Kami

3. Blog about this contest with the title"MOBS & Kedai Gambar Kami : Cutest Baby with Blanket Contest"

4. Choose a pic of your baby (0-3yrs) with the above theme ... with blanket la ... hehehe. Don't forget to add Baby Name, Age at picture and Current age and tell us a bit about your baby.NEW NOTE : Contest Picture should not more than 1 year ago.. ok?

5. Add the contest banner to your blog sidebar with link back to this contest.


6. Leave your blog link entry + email here :)

7. That's it... simple right??
Now... the best part...
RM40 voucher from Kedai Gambar Kami x 3 winners
RM20 voucher from Kedai Gambar Kami x 5 winners...
that's 8 winners in total.So join now ok?

Contest Deadline : 2nd of Feb 2010

WINNERS : Cutest Smile Baby Contest


Wahhhh... Menang lagi anak ibu ni... rezeki ibu untuk awal tahun ni kot... Syukur ke atas-Nya..., terima kasih untuk penganjur & penaja "Cutest Smile Baby Contest" siapa2 yg nak tengok pemenang2 yg lain sila klik di SINI
And the winners are...
1st prize
Proud mummy: Zalia Firdina (Baby No.88)
Baby's name: Damia Firdina Abdullah Faisal (Girl)
Baby's age: 1 year 4 months

Winners for SWEET moments Contest


Wahhh... anak ibu menang lagi.. tp bukan untuk tempat pertama.. just ke-3.. melepas untuk ibu free photoshoot with lensaMama.. adui sayangnya.. tp x pe.. coz kali ni lensaMama ada bagi voucher untuk pemenenang ke 2 & 3. So Ibu nak gunakan voucher tu untuk photoshoot session. Tarikh & masa tu x tau lagi.... Dina pun skrg dah x mcm dulu, suka bergambar.. Bad mood... kesihatan dia pun asyik terganggu je.. so kita tunggu masa yg sesuai untuk sesi photoshoot tu..

kalau nak tengok pemenang2 yg lain sila
3RD PLACE WINNER
Prize : lensaMama's voucher* worth RM50

Pemenang-Pemenang Cutest Baby 2009 Contest by Mama_Aqish


Agak lama jugak ibu menanti result dari MAMA_AQISH ni.. blh dikatakan hari2 ibu bukak blog MAMA_AQISH sehingga mata ibu pun dah naik juling coz ada yg menjerling2 ibu takut ibu ni x buat kerja... letih duk nyorok dari mereka2 ni.. last2 ibu pun dah malas nak bukak... so layan jer contest baru untuk ibu join.. tp hari ni buat Mood Ibu kembali..la..laa..laa.laa.laa.. Anak Ibu DAMIA FIRDINA merebut tempat ke-2 Cutest Baby 2009 by MAMA_AQISH... Terima MAMA_AQISH akhirnya penantian ibu membuahkan hasil... x sia2 ibu duk nyorok dari mereka2 yg busy body ni....tp hadiahnya ibu lum tau agi.. nanti bila dh sampai ibu upload yer....

Berikut senarai penuh bagi pemenang CUTEST BABY 2009 CONTEST by Mama_Aqish
Pertama
Kedua

Ketiga

Contest Saat Manis Si Manja


KEGEMBIRAAN ITU INDAH DIRASAI..

Damia Firdina binti Abdullah Faisal
1 Tahun 5 Bulan

DIRAUT WAJAHNYA TERSERLAH KEGEMBIRAAN ITU.. TAU KENAPA? OF COUSE LAH DISEBABKAN TIME NI ADIK SELALU DAPAT BERSIAR2 KAT TAMAN BERSAMA IBU & PAPA, KADANG2 SETIAP WEEKEND ADA JE TEMPAT BARU UNTUK ADIK LAWATI... & SETIAP SAAT ITULAH PAPA & IBU ADA AJE IDEA UNTUK BUAT LAWAK NAK BAGI ADIK KETAWA COZ NAK SNAP GAMBAR ADIKLAH.. KADANG2 TU SAMPAI TERBATUK2 ADIK KETAWA.... MEMANG HAPPY SGT TIME NI... TAPI SEKARANG SUSAH SKIT.. PAPA TERLALU BUSY, SO SAAT GELAK KETAWA DI TAMAN SUKAR UNTUK DI LUPAKAN... SO SKRG NI KEBEBASAN ADIK AMAT SUKAR SANGAT KT UMAH... LARI2 TERHANTUK SOFA, MEJA X ADA RUANG UNTUK ADIK NIKMATI KEBEBASAN UNTUK BERLARI....AMBIK GAMBAR PUN IBU JE YG SNAP SENDIRI TANPA GELAK TAWA PAPA... BESTNYA KALAU DAPAT DI ULANG KEMBALI SAAT2 ITU. ENTAH BILA LAGI PAPA DAPAT BAWAK ADIK P JALAN2... MEMANG INDAH SAAT2 ITU...
syarat-syaratnya seperti di bawah.

1. Upload banner contest di atas ke sidebar.



2. Tajuk contest 'Saat Manis Si Manja'



3. Terbuka kepada kanak-kanak berumur 0-6 tahun sahaja.



4. Upload gambar saat manis si manja anda (spt percutian,hari lahir dll) Sertakan nama dan umur anak.



5. Tuliskan tajuk gambar. Tidak melebihi 15 patah perkataan.



6. Jadi follower blog My Small World.



7. List-kan My Small World di dalam blog list anda.



8. Pemenang berdasarkan gambar yang paling menyentuh hati!.



9. Tinggalkan link anda di dalam entri ini.



10. Juri akan dilantik oleh saya.



11. Hadiahnyer ??? seorang si manja lelaki DAN seorang si manja perempuan akan dipilih. Hadiah dipilih oleh si manja yang gambarnya terpampang di 'banner'.
Masing2 akan menerima 1 Single Bed Fitted Sheet Set dari Aussino



Bahagian Hadapan set cadar Disney Princess



**Hadiah pemenang kategori si manja gegirl**





**Hadiah pemenang kategori si manja boboy**
12. Contest ini bermula pada 11 Jan - 31 Jan 2010. Pemenang akan diumumkan 1 minggu selepas tarikh tutup!. 13. Keputusan juri adalah muktamad.
Jemputlah masuk contest ini!!!

"The Sweetest Smile Contest:





2 gambar yg ibu pertaruhkan yer...




SESIAPA NAK JOIN CONTEST NI SILA LIHAT DI SINI

CONTEST SWEET PICTURE ANAK BERSAMA IBU


Tau kenapa gambar ni ibu rasa sweet coz kata papa time ni ibu nampak chubby skit so x mcm skrg ( dh nampak lekuk di pipi ) dan yg paling sweet time ni ibu & adik (Dina) menyorok disebalik pokok tu sebelum disnap oleh papa.... barulah anak ibu turut tertawa.... so nampak menarik skit gambar tu kan....lg pun time ni mood kami agak baik..papa pn x lah sesibuk skrg.. so ada masa untuk kitaorg... adik (Dina) pun sporting je bila ambik gambar, x de nak nangis2 bagus jer dengar kata ibu....riang, gelak tawa je kitaorg di sini time ni.. x ada sapa2 nk ganggu.. rasanya taman kt situ milik kami jer time tu..gambar ni diambil seawal pagi hujung minggu tau.... memang nyaman di sini, just bunyi bising disebabkan kicauan burung jer, paling sweet lagi bila ank ibu kali pertama dapat kenal itu kerengga....apa tuuuuuu... kerengga..entah bila lagi papa dapat luangkan masa untuk kami p jalan2 snap2 gambar mcm dulu2.... Nama Ibu : Norazalia bt Ramli
Puteri kesayangan : Damia Firdina Abdullah Faisal
Umurnya : 1 Tahun 5 Bulan

Wednesday, January 6, 2010

CONTEST SWEET PICTURE ANAK BERSAMA IBU
Syarat2 adalah seperti berikut...
1) Mestilah gambar tersebut IBU BERSAMA ANAK..umur dari baby sehingga 3tahun..
bilangan anak tidak kisah janji xmelebihi umur yang d'inginkan..
2) Nama anda & your anak beserta tarikh lahir..
3) Letak picture satu SAHAJA yer...coz byk2 nnt pening juri
4) Ceritakan kenapa gambar tersebut d'anggap SWEET utk korg..
5) Jadi follower untuk blog IBU & blog MYTOMEIOUTLET
6) Letak banner yang dicipta khas (gambar d'atas) diruang sidebar korang semua
7) Letak tajuk sperti d'atas jugak yer..Make sure ur entry link back to mine
8) Tarikh tutup penyertaan 29hb Januari 2010
9) Last skali,tinggalkan korangnye penyertaan kat dalam comment box entry ni k..itu jer...senang je..
HADIAH??Suprise la...tapi confirm best utk korg n your kidsSo rajin2 kan diri anda untuk join...Thanks!!!

Hannah Talent : Ingin Menjadi Model?


Anda Ingin Menjadi Model?
Ingin Photoshot Terbaik?
Beraksi Di Depan Lensa Camera Professional?
Ingin Di kenali Ramai?
Mendapat Tawaran Syarikat Iklan Seperti TV3?



kini anda tidak perlu bersusah payah, mimpi anda mampu mengubah segalanya dengan sekeping gambar berserta bakat yang terserlah...jom ikuti saya...


Fakta:


1.Ramai remaja tertipu oleh syrikat model sambilan sejak akhir-akhir ini.
2.Majoriti remaja @ artis sambilan terpaksa mengeluarkan modal beribu-ribu ringgit
3.Hanya sebahagian saja bernasib baik bertemu dengan syarikat yang dipercayai..itulah HannahTalent mampu membuat mimpi anda menjadi realiti..


Sekapur sireh mengenai HANNAH TALENT

klik image ini utk detail..
Ditubuhkan pada tahun 2008 dan merupakan syarikat 100% dari malaysai, Mengenai HANNAH TALEN, company ini mencari model- model yang berbakat dari malaysia untuk di ketengahkan dalam industri pengiklan dan model. Disamping itu juga, company ini mampu mengubah fantasi seseorang yang bercita-cita tinggi dalam dunia model ini kepada realiti. Dengan kata lain, ia membuka peluang kepada orang ramai tidak khusus kepada yang berketinggian saja, tetapi pelbagai aspek lain termasuk gimik, rendah serta menarik sememangnya berpontensi besar. Sehubungan itu, saya dengan ini menyeru kepada anda diluar sana bersama-sama turut serta memeriahkan contest yang di anjurkan oleh HANNAH TALENT ini, Rebut lah peluang yang ada sebelum terlambat. JOM!!!!!!!!!!...



saya mengetahui contest ini dari blog ELIZAKRU sbb sy pernah join contest dia.



Syarat-syarat penyertaan :
1.Terbuka kpd lelaki,kanak-kanak dan wanita (bertudung sahaja)
2.Mestilah menjadi follower Hannah Talent di blog dan juga facebook.
3.Peserta mestilah mempunyai blog sendiri.Penyertaan tidak akan diterima jika menghantar gambar dan entri ke email kami.
4.Letakkan blog Hannah Talent dlm senarai bloglist anda.
5.Letakkan logo HANNAH TALENT diatas, di sidebar blog anda dan logo tersebut mestilah link ke Hannah Talent.
6.Letakkan hanya SATU gambar yang jelas dan anda beraksi cantik seperti model professional.Gambar tersebut mestilah gambar anda,bukan gambar orang lain.Boleh diletakkan gambar muka sahaja,separuh badan atau gambar penuh satu badan.
setiap 1 ORANG perlu ada 1 BLOG DAN 1 PENYERTAAN sahaja
Bagi kanak-kanak,ibu bapa buatkan 1 blog khas untuk anak mereka...
(TIDAK DIBENARKAN MELETAK GAMBAR BANYAK2,AUTOMATIK DISINGKIR!!)
7.Buat entri mengenai HANNAH TALENT dan sedikit penerangan mengenai contest ini.
8.Sebarkan contest ini dengan cara anda tersendiri.Pastikan di akhir ayat di blog anda tulis begini :
saya mengetahui contest ini dari blog :--------- (ini adalah penting,sila link kan URL blog tersebut)
9.Didalam entri anda juga perlu ada ayat yg backlink ke HANNAH TALENT.
10.Sila tinggalkan URL contest di page anda di ruangan komen dibawah.
11.Tarikh tutup :13 -01-2010
Jadi...jangan lepaskan peluang keemasan ini ok!

Hadiah:
Kepada sesiapa yang mempunyai gambar yang jelas dan aksi yang cantik dan menarik,penerangan sendiri mengenai hannah talent yang mantap serta mempunyai referral yang ramai mengikuti contest ini dari blog anda,akan dijemput ke sesi photoshoot PERCUMA bersama HANNAH TALENT.Anda berpeluang dihias dan dimakeupkan oleh makeup artist,portfolio dengan 3 persalinan berbeza dan gambar-gambar eksklusif semuanya adalah hak milik anda

MOBS & Lollietots CUTEST SMILE Baby Contest




Damia Firdina Abdullah Faisal
1 Tahun 4 bulan

Join je.. coz dah banyak contest yg ibu join kalau smile2 ni susah nor anak ibu nak terpilih, may b x cukup manis kot bila senyum, tapi buat mereka yg di luar sana tu yg nak join jomlah org kata jgn putus asa, just memeriahkan aje contest ni. so pada mereka yg nak join masih lum terlambat lagi ... JOM!JOM kita layan apa yg ada kt bawah ni
?
?
?
?
?
?
?
?
?
Here we bring you another great contest.This time it's with Lollietots.comSo what's up for grabs?PRIZES ...
1st prize: RM80 Voucher
2nd prize: RM50 Voucher
3rd prize: RM20 Voucher
Consolation prize: RM10 Voucher x 2
Special prize: organic cotton soft toy - fred petite monkey by miYim





NOW... How to win?



1. Be MOBS follower (Twitter, Facebook and/or Google)



2. Blog about this contest with title "MOBS & Lollietots CUTEST SMILE BABY CONTEST"



3. Choose your baby's CUTEST SMILE photo and share it with us on your blog entry. Pls include baby's name and age (0-3yrs only at time of contest) and gender.
4. Add contest banner on your sidebar with link back to this contest
http://malaysianonlinebabyshops.blogspot.com/2010/01/mobs-lollietots-cutest-smile-baby.html



5. Leave a comment HERE with your blog entry + email address.GOOD NEWS !!!For those who DO NOT have a blog... you can also join :)Just email your baby's cutest smile photo to...comfybebe@gmail.com and lollietots@gmail.comPls include your name, your baby's name, baby's age, gender and your email address with the title "MOBS & Lollietots Cutest Smile Baby Contest"Simple isn't it?So start sending your entries today !!!Deadline : 15th January 2010

Tengok dan Ikut... itu dia


Hari cuti ni amat2lah bowing.. semalam ajak papa p jalan2 kat kajang, cari tempat2 yg menarik untuk photosoot dgn papa..tp memandangkan masa tu x cukup dan cuaca pn yg x mengizinkan so ibu dgn suka suki lebih selesa duk umah sambil ambik gambar si anak Dara yg semakin membesar ni.. sronok bila tengok gambar2nya yg semakin hari makin sukar tuk ambik gambar.. (saya dah besar kadang2 dah bowing ibu selalu ambil gambar saya...) so untuk memudahkan ibu ambik gambarnya..ibu bagi bag make up ibu, itulah satu2 barang yg buat dia duk diam dan memudahkan kerja ibu untuk ambik gambar... tapi bila ibu bagi bag tu dgn mudah dan pantasnya dia dah blh bukak bag tu.. yg buat ibu paling terkejut dia tau eyeliner tu letak kat mata.. lipstik kat bibir, bedak kat pipi... so dalam duk syok cari posisi yg menarik ambik gambar ibu lagi syok ambik gambar aksi dia ni... rupa-rupanya apa yg ibu buat pagi2 tu semua dia tengok dan simpan dlm memorinya...dan lakukan setelah dapat green light dari ibu... so jom kita layan gambar2 kt bawah ni...

mulut muncung tu disebabkan lipstik yg dicalit oleh ibu..

ibu yg jadi bahan experimennya..layan jebukan main happy lagi...

dik, tu bukan untuk d makan...


ok dah cantik dah..

wah.... makin berani nampaknya...